Δυναμική Διαχείριση Πόρων Οπισθοζευκτικού Δικτύου σε Δίκτυα Κινητών Επικοινωνιών Νέας Γενιάς - Λουμιώτης, Ιωάννης (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2014)
Η παρούσα διατριβή μελετάει τη δυναμική διαχείριση των πόρων του οπισθοζευκτικού δικτύου σε μια συγκεκλιμένη οπτική–ασύρματη αρχιτεκτονική υποδομή, αξιοποιώντας τους διαθέσιμους μηχανισμούς ανάθεσης του εύρους ζώνης που προσφέρονται από τα οπτικά δίκτυα, και περιγράφει ένα σχήμα για την αποδοτική διαχείριση των πόρων του δικτύου με χρήση μεθόδων μηχανικής μάθησης. Συγκεκριμένα, εξετάζεται η χρήση μεθόδων πρόβλεψης για την αποδοτική εκχώρηση των πόρων του οπισθοζευκτικού δικτύου. Επιπλέον, αξιολογείται η επίδοση διαφορετικών ειδών νευρωνικών δικτύων για την υλοποίηση της διαδικασίας της πρόβλεψης, και θίγονται σημαντικά διαχειριστικά ζητήματα ως προς τη λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος διαχείρισης πόρων. Τέλος, δίδεται η παιγνιοθεωρητική προσέγγιση του εν λόγω προβλήματος στην πλευρά του Σταθμού Βάσης και στην πλευρά του οπτικού δικτύου με χρήση της δυναμικής των αντιγραφέων και εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τη διαχείριση των πόρων.