Χαρακτηρισμοί ΕΡ Πινάκων μέσω Παραγοντοποιήσεων - Ευθυμίου, Γεώργιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματιών, 2014)
Ένας τετραγωνικός πίνακας A λέγεται ότι είναι EP πίνακας αν R(A)=R(A*). Η παρούσα μεταπτυχιακή διατριβή στοχεύει στο να συλλέξει και να παρουσιάσει μέρος της έρευνας που έχει δημοσιευθεί έως σήμερα σχετικά με τους EP πίνακες. Επιπλέον επιδεικνύουμε περιπτώσεις όπου ένας τετραγωνικός πίνακας μπορεί να χαρακτηρισθεί ως EP, μέσω τεσσάρων διαφορετικών ειδών παραγοντοποιήσεων.