Asynchronous inter-core communication in the inferior olive simulator for the intel SCC - Παντελόπουλος, Ανδρέας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Τεχνολογίας Πληροφορικής και Υπολογιστών, 2014)
Το Single-Chip Cloud Computer(SCC) είναι μία πειραματική πλατφόρμα, των εργαστηρίων της Intel, αποτελούμενη από 48 P54C Πέντιουμ πυρήνες. Η διπλωματική εργασία αυτή ασχολείται με την μεταφορά στην πλατφόρμα του προσομοιωτή δικτύων των εγκεφαλικών κυττάρων πυρήνα κάτω ελαίας, δίνοντας έμφαση στην επικοινωνία μεταξύ των πυρήνων κατά την εκτέλεση της εφαρμογής. Η συγγεκριμένη εφαρμογή ασχολείται με ένα πολύ σημαντικό σύνολο εγκεφαλικών κυττάρων, τα κύτταρα πυρήνα της κάτω ελαίας. Διαφέρει από τα συνήθη νευρωνικά δίκτυα, καθώς προσομοιώνει ένα βιολογικά ακριβές μοντέλο, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτυπώνεται όλα τα βιολογικά χαρακτηριστικά των κυττάρων κατά την διάρκεια της προσομοίωσης. Η εργασία αυτή εστιάζει στα παρακάτω. Αρχικά εξετάζεται σε βάθος η συνδετικότητα μεταξύ των νευρώνων της Κάτω Ελαίας. Έπειτα εφαρμόζονται βελτιώσεις στον αρχικό κώδικα του προσομοιωτή. Τέλος εφαρμόζονται βελτιώσεις σχετικές με την επικοινωνία μεταξύ των πυρήνων της πλατφόρμας. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό του SCC είναι ο Message Passing Buffer (MPB), ο οποίος αποτελείται από μικρές SRAM caches, μία για κάθε πυρήνα, για την επικοινωνία μεταξύ των πυρήνων. Με την χρήση αυτής της προσθήκης καταφέραμε να επιταχύνουμε την προσομοίωση.