Δημοτική βιβλιοθήκη στην πόλη της Άμφισσας - Ευθυμίου, Δωροθέα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, 2014)
ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΗΜΙΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΣΕ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΤΗΡΙΟ. ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ, ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΕΧΑΓΙΑ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΤΙΣΜΑ ΤΟΥ 18ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΟ, ΔΙΩΡΟΦΟ ΜΕ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗ (ΟΠΩΣ ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ. ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ- ΔΙΑΜΠΕΡΟΥΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΕ 3 ΟΓΚΟΥΣ. Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΧΩΡΟ, ΠΟΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΩΡΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ, ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΚΤΗΡΙΟΥ, ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΟ- «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ «ΠΥΡΗΝΑ» ΤΟΥ, ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ. ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΧΩΡΟΙ- ΧΑΛΑΡΟΥ, ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΩΣ ΤΟ Β’ΟΡΟΦΟ. ΕΝΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΟΓΚΟΣ ΕΦΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΜΕΣΟΤΟΙΧΙΑΣ. ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΓΕΦΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΜΗΚΕΣ ΚΤΗΡΙΟ, ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΧΑΓΙΑ. ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΤΗΡΙΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ.