Σχεδιασμός και προσομοίωση του δέκτη σε πρότυπο συγκεντρωτικό συλλέκτη Fresnel - Κονίνης, Ηλίας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Θερμότητας)
Σκοπός της εργασίας αυτής είναι ο σχεδιασμός και η υπολογιστική προσομοίωση του δέκτη ενός ηλιακού συγκεντρωτικού συλλέκτη, στον οποίο γίνεται χρήση ενός συγκεντρωτικού φακού Fresnel. Ο δέκτης της ηλιακής ακτινοβολίας είναι το κυριότερο μέρος ενός συγκεντρωτικού ηλιακού συλλέκτη, εκεί που γίνεται η μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε ωφέλιμη θερμική ισχύς στο εργαζόμενο ρευστό του ηλιακού συλλέκτη. Πρόκειται για πατέντα του κ. Χρήστου Δρογγίτη, η οποία βρίσκεται στο εργαστήριο ηλιακών και άλλων ενεργειακών συστημάτων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος.