Μοντελοποίηση και έλεγχος κλειστού βρόχου πειραματικού διαδρόμου οδηγούμενου από τριφασικούς επαγωγικούς κινητήρες - Μανωλιουδάκης, Παναγιώτης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Μηχανολογικών Κατασκευών και Αυτομάτου Ελέγχου, 2014)
Η εργασία αφορά την μοντελοποίηση και τον έλεγχο κλειστού βρόχου δύο τριφασικών επαγωγικών κινητήρων που κινούν τον πειραματικό διάδρομο του εργαστηρίου αυτομάτου ελέγχου της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Ο έλεγχος γίνεται στην κλίση του διαδρόμου και στην ταχύτητα πρώσης του υμάντα του. Ο διάδρομος χρησιμοποιείται για διεξαγωγή πειραμάτων σε βιομιμητικά ρομπότ. Η μοντελοποιήση και ο έλεγχος έγινε με χρήση του λογισμικού Mat Lab και οι προσομοιώσεις και τα πειράματα γίνανε με την χρήση του περιβάλλοντος simulink.