Μοντελοποίηση μειωμένης τάξης μεθόδου συνεκτικής-μη συνεκτικής αλληλεπίδρασης για την αεροδυναμική ανάλυση ταλαντούμενων αεροτομών με χρήση της μεθόδου POD - Μπουτσικάκης, Αθανάσιος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών. Εργαστήριο Αεροδυναμικής, 2014)
Στην παρούσα διπλωματική εργασία επιχειρείται η ανάλυση των δεδομένων της συνεκτικής μη μόνιμης ροής γύρω από ταλαντούμενες αεροτομές με χρήση της μεθόδου Αποσύνθεσης Ορθοκανονικών Προβολών. Το αεροδυναμικό μοντέλο το οποίο χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό αποτελεί μία μέθοδο συνεκτικής - μη συνεκτικής αλληλεπίδρασης. Βάσει αυτής της ανάλυσης κατασκευάζεται ένα μοντέλο μειωμένης τάξης του οριακού στρώματος με το οποίο επιλύονται ροές γύρω από αεροτομές ταλαντούμενες με μία (γωνιακή ταλάντωση) αλλά και δύο (γωνιακή ταλάντωση & πτερύγιση) συχνότητες διέγερσης. Ακόμη, κατασκευάζοντας το μοντέλο από την ανάλυση μίας λύσης αναφοράς, εξετάζονται τα όρια του μοντέλου μειωμένης τάξης σε διαφορετικού τύπου παραμετρικές διαφοροποιήσεις.