Ανάπτυξη διαδικασίας διακρίβωσης ψηφιακών μικρομέτρων με την μετρητική μηχανή Mahr ULM Opal 600 - Ζαφειράτης, Γιώργος (Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών, 2014)
Η διπλωματική εργασία με τίτλο «Ανάπτυξη διαδικασίας διακρίβωσης ψηφιακών μικρομέτρων με την μετρητική μηχανή Mahr ULM Opal 600» πραγματεύεται την βελτιστοποίηση υπάρχουσας τεχνικής διαδικασίας διακρίβωσης μικρομέτρων. Για τον λόγο αυτό, δημιουργήθηκε τεχνική οδηγία εργασίας για διεξαγωγή μετρήσεων ψηφιακών μικρομέτρων εύρους 25-150mm με την μετρητική μηχανή Mahr ULM Opal 600. Έπειτα εκτελέσαμε σειρά μετρήσεων βάσει της οδηγίας εργασίας. Συνεχίζοντας, εντοπίσαμε όλες τις πηγές μετρητικής αβεβαιότητας που υπεισέρχονται στις μετρήσεις, τις ποσοτικοποιήσαμε και κατασκευάσαμε το ισοζύγιο μετρητικής αβεβαιότητας της διαδικασίας βάσει του οποίου υπολογίσαμε συνολική και διευρυμένη αβεβαιότητα των μετρήσεων. Κλείνοντας αναλύσαμε όλες τις παρατηρήσεις που κάναμε κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της διπλωματικής εργασίας και προτείναμε μελλοντικές δράσεις για την τελειοποίηση του βελτιστοποιημένου μοντέλου που κατασκευάσαμε.