Η κοινωνική αποδοχή της γεωθερμίας στη ν.Νίσυρο - Λαμπρίδης, Αλέξανδρος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων-Μεταλλουργών. Τομέας Μεταλλευτικής, 2014)
Η κοινωνική αποδοχή της γεωθερμίας στη ν. Νίσυρο, μέσα από την εισαγωγική παρουσίαση του γεωθερμικού δυναμικού του νησιού, την αναλυτική εξιστόρηση των κοινωνικών αντιδράσεων στην προοπτική της αξιοποίησής του και την επιτόπια διερεύνηση της σύγχρονης χρονικότητας της κοινωνικής αποδοχής, όπως διαμορφώνεταιι μέσα από πλήθος και ποικιλία σχετικών παραμέτρων. Μια πρόταση για μια νέα προβληματοθεσία για τη σχέση Νισύρου, Νισύριων και Γεωθερμίας, με βάση την εξέλιξη της σχέσης τους και τα σύγχρονα δεδομένα της. Μια έρευνα μακράς διάρκειας που αναφέρεται και συνεκτιμά την τριαντάχρονη, πολύτροπη σχέση του ερευνητή με το κοινωνικό πεδίο της έρευνας. Μια έρευνα που φιλοδοξεί να έχει συνέχεια και να εξελιχθεί ως πολύκαρπη, με την οπτικοακουστική τεκμηρίωση του υλικού της, μέσα από την παραγωγή ομοθεματικής ταινίας τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) στο άμεσο μέλλον.