Σχεδιασμός Μηχανισμών με Επαλήθευση - Ζαμπετάκης, Εμμανουήλ (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2014)
Η βασική θεωρία σχεδιασμού μηχανισμών υποθέτει ότι οι παίκτες μπορούν να ακολουθήσουν οποιαδήποτε από τις δυνατές στρατηγικές. Επομένως ο μηχανισμός δεν μπορεί να χρησημοποιήσει κάποια πληροφορία η οποία μπορεί να προσφέρεται εύκολα. Κάνοντας μια μικρή παραλαγή αυτού του μοντέλου μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι δυνατές στρατηγικές για κάθε παίκτη είναι περιορισμένες και εξαρτώνται από την πραγματική κατάσταση του παίκτη. Σ' αυτην την εργασία μελετάμε τον τρόπο με τον οποίο αλλάζει ο σχεδιαμός μηχανισμών όταν υποθέτουμε αυτόν τον περιορισμό στις στρατηγικές που ονομάζουμε επαλήθευση. Η πρώτη διαφορά που συναντάμε είναι ότι στον σχεδιασμό μηχανισμών με επαλήθευση εμφανίζεται η δυνατότητα υλοποίησης μη-φιλαλήθη συναρτήσεων κοινωνικής επιλογής. Παρουσιάζουμε τις αιτίες που συμβαίνει αυτό καθώς και τους λογούς που κάνουν αυτόν τον τρόπο υλοποίησης μη εφαρμόσιμο όταν απαιτούμε την ύπαρξη κυρίαρχης στρατηγικής. Ύστερα παρουσιάζουμε την δύναμη που αποκτάει αυτός ο τρόπος υλοποίησης όταν απαιτήσουμε ύπαρξη \textlatin{nash} ισορροπίας. Σ' αυτήν την εργασία επίσης μελετάμε τους λόγους που κάνουν την συμμετρική επαλήθευση μη χρήσιμη στην υλοποίσηση συναρτήσεων κοινωνικής επιλογής. Για πρώτη φορά μελετάμε γενική συμμετρική επαλήθευση εφαργμοσμένη σε οποιδήποτε σύνολο δυνατών στρατηγικών. Επειδή η απλούστερη μορφή συμμετρικής επαλήθευσης είναι η τοπική επαλήθευση τα αποτελέσματα μας μπορύν να εφαρμοστούν στην μελέτη της σχέσης μεταξύ τοπικής και ολικής φιλαλήθειας. Για να ολοκληρώσουμε την εικόνα της ανάλυσης εξετάζουμε και αποδεικνύουμε την δύναμη και την σημασία της μη συμμετρικής επαλήθευσης στην φιλαλήθη υλοποίηση συναρτήσεων κοινωνικής επιλογής.