Τεχνικές Συγκέντρωσης σε Ασύρματα Δίκτυα Επικοινωνιών - Βουλκίδης, Αρτέμης (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, 2013)
Αντικείμενο της διατριβής αποτελεί η σχεδίαση κατανεμημένων αλγορίθμων που αποσκοπούν στην επιμήκυνση της διάρκειας λειτουργίας ασυρμάτων δικτύων αισθητήρων (Wireless Sensor Networks, WSN) με χρήση παραλλαγών της κλασικής θεωρίας παιγνίων. Το Κεφάλαιο 1 παρέχει συνοπτική πληροφόρηση περί αυτόνομων συστημάτων και κατανεμημένου ελέγχου, εισάγοντας τον αναγνώστη στα βασικά χαρακτηριστικά των WSN. Στο Κεφάλαιο 2, γίνεται αναλυτική παρουσίαση των χαρακτηριστικών των WSN, των εφαρμογών τους καθώς και των βασικών τρόπων βελτίωσης της λειτουργίας τους. Παράλληλα, επιχειρείται επισκόπηση της σχετικής βιβλιογραφίας. Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται στα σχήματα ομαδοποίησης κόμβων και συνάθροισης δεδομένων.