Πειραματική μελέτη λωρίδων αποκόλλησης και στροβιλογεννητριών - Τουλούπης, Δημήτριος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών. Τομέας Ρευστών, 2014)
Η παρούσα διπλωματική εργασία μελετά την επίδραση των συσκευών ακμής προσβολής (leading edge devices) και πιο συγκεκριμένα δύο λωρίδων αποκόλλησης, μίας απλής (simple stall strip) και μίας οδοντωτής (serrated stall strip), καθώς και των στροβιλογεννητριών (vortex generators) τύπου βάνας (vane) τριγωνικού προφίλ, με δύο διαφορετικά ύψη 4mm και 6mm, στα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά πτερύγων. Επίσης, μελετήθηκε το πεδίο ροής που διαμορφώνεται πίσω από τις στροβιλογεννήτριες ύψους 6mm.