Διαγράμματα ελέγχου CUSUM και EWMA : βασικές ιδιότητες και επεκτάσεις τους. - Μπαλή, Σοφία (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Τομέας Μαθηματικών, 2014)
Το πρώτο κεφάλαιο είναι μία εισαγωγή στη φιλοσοφία των διαγραμμάτων ελέγχου και την ιστορική αναδρομή αυτών. Αναλύονται τα διαγράμματα ελέγχου Shewhart και Levey Jennings καθώς και των κριτηρίων Westgard για μία ομαλή εισαγωγή. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται το διάγραμμα CUSUM και ιδι'οτητες αυτού. Το τρίτο κεφάλαιο πραγματεέται το βασικό διάγραμμα EWMA. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζεται το εκθετικό διάγραμμα Cusum. Στο πέμπτο κεφάλαιο ανάλύονται οι μέθοδοι RSS, MRSS, MDRSS, DMRSS του διαγράμματος EWMA. Στο έκτο κεφάλαιο εισάγουμε τις έννοιεσ των μη παραμετρικών διαγραμμάτων Cusum και EWMA.