Αλγόριθμοι για τα προβλήματα k-means και k-median - Κάβουρας, Λουκάς (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, 2014)
Συσταδοποίηση ονομάζουμε την διαδικασία ομαδοποιήσης ενός συνόλου αντικειμένων με τρόπο ώστε αντικείμενα στην ίδια συστάδα να μοιάζουν περισσότερο μεταξύ τους από αντικείμενα σε άλλες συστάδες. Σε αυτή την διπλωματική, εξετάζουμε τα διάσημα προβλήματα συσταδοποίησης k-means και k-median. Παρουσιάζουμε προσεγγιστικούς αλγόριθμους για τα προβλήματα στο offline και στο streaming μοντέλο.