Ανάπτυξη Web εφαρμογής για συσχέτιση γονιδίων - Αναγνώστου, Νικόλαος (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών. Τομέας Συστημάτων Μετάδοσης Πληροφορίας και Τεχνολογίας Υλικών, 2014)
Η παρούσα διπλωματική έχει ως στόχο την ανάπτυξη μιας δυναμικής ιστοσελίδας, η οποία θα σχετίζεται με το χώρο της ηλεκτρονικής υγείας (E-Health). Η ιστοσελίδα θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με το EurHEALTHAgeing project και θα είναι δυναμική. Θα μπορεί δηλαδή οποιοσδήποτε χρήστης να εγγράφεται σε αυτή , να αναζητά πληροφορίες για συγκεκριμένα γονίδια, να παρεμβαίνει στα ήδη υπάρχοντα, ακόμα και να προσθέτει καινούργια. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησα κατά κύριο λόγω τη γλώσσα προγραμματισμού PHP, μια γλώσσα ειδικά σχεδιασμένη για τη δημιουργία δυναμικών ιστοσελίδων, και τον εξυπηρετητή βάσεων δεδομένων MySql. Η μελέτη των γονιδίων θα συμβάλλει στο γενικότερο σκοπό αυτού του project , όπου είναι η ανάγκη του προσδιορισμού διάφορων γενετικών παραγόντων που καθορίζουν την πορείας της υγείας ενός ατόμου. Η αποτελεσματική πολιτική που ακολουθείται για την υγεία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, μπορεί να υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό την υγιή γήρανση του πληθυσμού. Για αυτό το λόγο υπάρχει επιτακτική ανάγκη, να εντοπίζονται διάφορα γεγονότα από τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός ατόμου.