Ανάκτισις Βότρυς - Κούκου, Θεοδώρα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Τομέας Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής, 2014)
Η εργασία αφορά την αποκατάσταση και επανάχρηση του βιομηχανικού κτιρίου Βότρυς στα Σεπόλια. Ο Βότρυς αποτελούσε οινοποιείο με μεγάλη παραγωγή κονιάκ και λικέρ και πλέον είναι εγκαταλελειμένος χώρος. Έπειτα από την επίσκεψη και βιωματική εμπειρία στο χώρο της περιοχής και του κτιρίου και τη συζήτηση με τους κατοίκους προτείνεται η δημιουργία ενός συμπλέγματος με εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα που αναφέρεται τόσο σε τοπικό όσο και υπερτοπικό επίπεδο. Συνοπτικά δημιουργούνται εκπαιδευτικά εργαστήρια με έμφαση τον πρωτογενή τομέα, εκθεσιακός χώρος - χώρος παραγωγής κρασιού, χώροι διοίκησης, αναψυχής και εργαστήρια με δραστηριότητες χορού, μουσικής,χειροτεχνικών, μαγειρικής. Όσον αφορά τον υπαίθριο χώρο, τοποθετούνται αμπέλια, φυτά και πράσινο έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ελεύθερος χώρος που απευθύνεται στους κατοίκους της γειτονιάς και συνάδει με τη χρήση του συγκροτήματος.