Ανάλυση και αποτύπωση υδροκίνητων βιομηχανιών στην περιοχή Μαντάμια, στην Πολύδροσο Παρνασσού, και δημιουργία πάρκου υδροκίνησης - Φωτιάδου, Μαιρηλία ([χ.ό.], 2014)
Αντικείμενο αυτής της εργασίας είναι η μελέτη και η ανάλυση της λειτουργίας των υδροκίνητων βιομηχανιών, που αναπτύχθηκαν από τα μέσα του 19 ου αιώνα στην περιοχή Μαντάμια, στην Πολύδροσο Παρνασσού, και η πρόταση για δημιουργία ενός πάρκου υδροκίνησης στην περιοχή αυτή. Στη μελέτη του συγκροτήματος εντάσσεται και ο Πύργος των Μανταμιών ο οποίος βρίσκεται σε περίοπτο σημείο επάνω σε απόκρημνο βράχο του χειμάρρου.Το συγκρότημα αποτελείται από έναν μικρό υδροηλεκτρικό σταθμό ο οποίος τροφοδοτούσε με ρεύμα την Πολύδροσο,ένα πριονιστήριο ,και τέσσερα κτήρια τα οποία στέγαζαν μηχανισμούς κατεργασίας μάλλινων υφαντών – μαντάμια. Η πρόταση έχει πρωτίστως σαν στόχο την αποκατάσταση ανάδειξη, και προβολή των υδραυλικών έργων -νεραύλακα, κανάλια-, και του συνολικού τοπίου στο οποίο οι προβιομηχανικές αυτές μονάδες εντάσσονται, καθώς και την μερική αναβίωση της λειτουργίας κάποιων από αυτών. Το πάρκο αυτό θα δίνει την δυνατότητα περιπάτου μέσα στη φύση, έχοντας πάντα για πυξίδα τις υφιστάμενες κτηριακές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, οι οποίες μετά από την αποκατάσταση τους θα καθιστούν σαφή τον πρότερο χαρακτήρα τους.