Η έπαυλις Κονίδου στον Κάμπο της Χίου : μελέτη αποκατάστασης και επανάχρησης - Χαραμή, Χριστίνα ([χ.ό.], 2013)
Η έπαυλις Κονίδου βρίσκεται στον Κάμπο της Χίου και μελετάται παράλληλα με τα υπόλοιπα στοιχεία του υποστατικού στο οποίο ανήκει. Επίσης γίνεται διεξοδική περιγραφή και ανάλυση της αρχιτεκτονικής του Κάμπου προκειμένου να γίνει κατανοητό το κατασκευαστικό σύστημα με το οποίο έχει δομηθεί η έπαυλις Κονίδου και να εντοπιστούν οι κατασκευαστικές φάσεις της, δηλαδή η εξέλιξή της κατά τη διάρκεια της ιστορίας της. Περιγράφονται τα χαρακτηριστικά για τα οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής αυτής, αλλά και οι ιδιαιτερότητες της που τη διαφοροποιούν και την καθιστούν μοναδική. Τα παραπάνω είναι οι λόγοι που το μνημείο αυτό είναι τόσο σημαντικό και η πρόταση επανάχρησης που προτείνεται αποσκοπεί στη δημιουργία κινήτρων αναγέννησης όλου του υποστατικού γεγονός που θα συμβάλλει στη διατήρηση του χαρακτήρα του ιστορικού οικισμού του Κάμπου γενικότερα.