Φωτογραφία : μια _ μεταβαλλόμενη _ "ηθική _ της _ όρασης" - Μπαρτζώκα, Σοφία - Αθηνά
[Αντικείμενο της ερευνητικής εργασίας είναι η διαδικασία παραγωγής και ερμηνείας φωτογραφικών εικόνων. Η καταγραφή της τρισδιάστατης πραγματικότητας, μπορεί να οδηγήσει σε μια εξονυχιστική διερεύνηση και διεύρυνση του πεδίου της αντιληπτής πραγματικότητας ή και να ξεγελάσει ως προς την πιστότητά της, αλλοιώνοντας τις εκτιμήσεις των ερμηνευτών. Η πραγματικότητα περνά κατακερματισμένη μετά τη διαμεσολάβηση του πρώτου υποκειμένου ερμηνείας της (φωτογράφος) στο δεύτερο υποκείμενο (ερμηνευτής). Φιλτραρισμένη και συμπτυγμένη σε δύο διαστάσεις. Η ανάλυση και προσέγγιση της παραπάνω διαδικασίας σε συσχετισμό με τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει ως προς την απόκλιση από τον τρισδιάστατο πραγματικό χώρο γίνεται μέσα από προσωπικά φωτογραφικά παραδείγματα. Η δομή της ανάλυσης στηρίζεται στον παράγοντα του κάδρου, της οπτικής γωνίας αλλά και του φωτός. Η ανάλυση υλοποιείται στα πλαίσια να συγκριθεί η βίωση της πραγματικότητας με εκείνη την αντίστοιχη μιμητική διαδικασία που γίνεται μέσα από τις εικόνες στη σημερινή εποχή. Ο εικονικός πλουραλισμός των ημερών αλλά και η..].