Χωρογραφήματα : ο χορός ως εργαλείο ανάλυσης και σύνθεσης χώρου - Ιακώβου, Χάρις
[Ο χορός και η αρχιτεκτονική συναντούνται στην από κοινού διαπραγμάτευση της έννοιας του χώρου . Ο χορός είναι η ποίηση της γλώσσας της κίνησης στο χώρο. Η αρχιτεκτονική ζωντανεύει ανάμεσα σε διαδρομές και ανθρώπινες κινήσεις που αναπαράγουν σχήματα και μορφές στο χώρο. Ο συνδυασμός των δύο πεδίων μπορεί να οδηγήσει σε νέους τρόπους αντίληψης και παραγωγής του χώρου. Η ανάπτυξη των δύο προσεγγίσεων, αναλυτικής και συνθετικής, προτείνει τη χρήση του σώματος και της κίνησής του ως εργαλείο παραγωγής μορφών και χωρικοτήτων. Η αναλυτική προσέγγιση έχει ως στόχο την υλοποίηση και ανάλυση του φανταστικού χώρου μιας χορογραφίας. Η χορογραφία μεταγράφεται μέσω μιας αλγοριθμικής διαδικασίας σε χωρικές μορφές/ιχνομορφές. Η συνθετική προσέγγιση υλοποιείται στο προγραμματιστικό περιβάλλον AutoLisp της AutoCAD, με το οποίο ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσει την κίνηση του σώματος παράγοντας ταυτόχρονα τη χωρικότητα της κίνησης του σώματος. Πως εξωτερικεύονται τα εσωτερικά σχήματα του χορού και πως αυτά αναπαριστούνται στο χώρο; Πως η αρχιτεκτονική μπορεί να χρησιμοποιήσει..].