Ο αθλητισμός στη σύγχρονη πόλη : η περίπτωση του Δήμου Αθηναίων - Χατζηγεωργίου, Νίκος
[Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η διερεύνηση της έννοιας του αθλητισμού και της εκδήλωσης του σήμερα στην σύγχρονη πόλη. Οι πολύπλευρες πτυχές της έννοιας σε συνδυασμό με τις συνεχείς κοινωνικές μεταβολές λόγω των σημερινών οικονομικών και άλλων διαφόρων συγκυριών κάνουν την έρευνα αυτη ακόμη πιο πολύπλοκη και ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, μεγάλο μέρος αυτού που ονομάζεται αθλητισμός εκφράζεται σήμερα κατά κύριο λόγο μέσω της πολιτείας και του αθλητικού σχεδιασμού που αυτή προάγει. Σαν αποτέλεσμα αυτού, η εργασία επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στις εθνικές και δημοτικές αθλητικές υποδομές και στον τρόπο με τον οποίο αυτές αποσαφηνίζονται μέσα από το θεσμικό πλαίσιο και τα πολεοδομικά πρότυπα που υιοθετούνται κατά καιρούς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού. Η παραπομπή ξένων πολεοδομικών προτύπων για τις αθλητικές εγκαταστάσεις θεωρήθηκε αναγκαία, καθώς η μελέτη αυτών των παραδειγμάτων βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των ίδιων των ελληνικών πολεοδομικών πρότυπων αλλά και των επιδράσεων που αυτά δέχθηκαν. Στην συνέχεια, η εργασία επικεντρώνεται στη..].