Ιστιοπλοΐα και η εξέλιξη των ιστιοπλοϊκών ομίλων - Κούνας, Ιωάννης - Έρνστ - Φαίδων
[Η εργασία αυτή παρουσιάζει την εξέλιξη της ιστιοπλοϊκής τέχνης, μέσα από τη παράλληλη σχέση της με την παρόχθια υποστήριξή της, μια σχέση πάντα πολύ στενά συνδεδεμένη . Από την αρχαία Ελλάδα με την κατασκευή των νεώσοικων (κτήρια που φυλάσσονταν οι τριήρεις ) ευρήματα των οποίων βρίσκουμε σε πόλεις που είχαν ναυτική δύναμη, μέχρι σήμερα με τους ναυτικούς ομίλους, μέσα από τις ανάγκες των οποίων έχουν διευρυνθεί και οι κτιριολογικές απαιτήσεις . Ένα μέρος της εργασίας αναφέρεται στην ιστορική εξέλιξη της ιστιοπλοΐας από τη γένεση της μέχρι τη σημερινή χρήση της, για αθλητισμό και αναψυχή. Παράλληλα παρουσιάζει την εξέλιξη των χερσαίων εγκαταστάσεων οι οποίες ποικίλουν ανάλογα με την εποχή, την χρήση αλλά και την οικονομική και πολιτιστική περίοδο που διανύει η κάθε κατασκευή. Η εμφάνιση των πρώτων Ναυτικών club δημιουργήματα της μεγαλοαστικής τάξης, εξελίσσονται ραγδαία με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις που στηρίζουν τους ολυμπιακούς αγώνες και δίνουν προβάδισμα στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Με την εξάπλωση του αθλήματος εμφανίζονται..].