Παιδί παιχνίδι πόλη - Θανάση, Μυρτώ
[Η εργασία επιχειρεί να διαπραγματευτεί τον αστικό χώρο και την εξελικ-τική του πορεία με νέους όρους. Η έννοια του χώρου επαναπροσδιορίστηκε με όρους διαλεκτικής σχέσης περιβάλλοντος- ατόμου, θεωρώντας την αντίληψη ως το κύριο φαινόμενο που επιτρέπει την αποκωδικοποίηση των αντιδράσεων στα ερεθίσματα του χώρου και τη δραστηριότητα ως το μέσο κατανόησης και ερμηνείας του αναπαριστώμενου χώρου. Η πόλη αναδεικνύεται σε ένα περίπλοκο σύστημα σχέσεων και αλληλεπιδράσεων, στον ιστό της οποίας διαφορετικότητες και ενδεχόμενα αποκτούν τον δικό τους νοητό και πραγματικό χώρο. Το παιδί και το παιχνίδι, ως προοπτικές «κίνησης» έρχονται να συνενωθούν ή να αναμιχθούν, σε αναζήτηση αποκατάστασης της σχέσης τους με το χώρο της πόλης, αλλά και ενός διαφορετικού τρόπου ανάγνωσής του. Η έρευνα ξεκινά από την παιδική ηλικία, ως την πιο αυθόρμητα δημιουργική φάση της ανθρώπινης ύπαρξης, ως κίνηση από μια κατάσταση ισορροπίας σε μια επόμενη, κίνηση από το «εγώ» στο «άλλο», από το γνωστό στο άγνωστο, από το εδώ στο εκεί, και τη θέση του παιδιού στην πόλη..].