Ελεύθεροι χώροι & πράσινο : συλλογικές πρακτικές - Γκίκα, Αλίκη
[Η παρούσα εργασία επιχειρεί να αποτυπώσει μία συνολική εικόνα των χώρων που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια ως 'έργο συλλογικό' και 'από τα κάτω προς τα πάνω' με έμφαση στους χώρους πρασίνου, τόσο μικρού όσο και μεγαλύτερου μεγέθους, οι οποίοι είτε δημιουργήθηκαν είτε διασώθηκαν και επανενεργοποιήθηκαν από πρωτοβουλίες και πολιτών και συλλογικότητες. Μέσα από μία παρουσίαση διαφορετικών περιπτώσεων αυτοδιαχειριζόμενων χώρων πρασίνου (πάρκα τσέπης, αστικά πάρκα, κτήματα) αναλύονται τόσο οι αρχές σχεδιασμού και υλοποίησης όσο και το ιδεολογικό και κοινωνικό νόημα των αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων.]