Habit : το ρούχο και το σπίτι - Παπαδοπούλου, Δάφνη
[Η διάλεξη έχει ως αντικείμενο την μελέτη της κατοίκησης χρησιμοποιώντας ως εργαλείο το ένδυμα. Σε όλη την ανάλυση που πραγματοποιείται το ένδυμα εξετάζεται ως κέλυφος που κατοικείται από το ανθρώπινο σώμα. Η διαδικασία αυτή επιδιώκει τον δανεισμό στοιχείων από την λειτουργία του ενδύματος και την εφαρμογή τους στο κτισμένο κέλυφος. Κατά την έρευνα, το ρούχο μελετάται ως σπίτι και αντίστροφα, το σπίτι ως ρούχο, με στόχο η όσμωση ανάμεσα στα δύο πεδία να χρησιμεύσει ως αντικείμενο που εμπλουτίζει και τροφοδοτεί την σκέψη. Η πορεία της ανάλυσης βασίζεται σε μία τροχιά που τείνει να θεωρηθεί κυκλική και στην οποία κάθε στάδιο έχει ως προϋπόθεση το στάδιο που προηγείται. Θεωρώντας τόσο το ρούχο όσο και το σπίτι ως πολιτισμικές κατασκευές επιφορτισμένες με νοήματα, η τροχιά αυτή βασίζεται στην διαπίστωση πως το νόημα που κουβαλά το κατοικούμενο κέλυφος δημιουργείται μαζί με την ίδια την κατασκευή του, στην συνέχεια επικοινωνείται προς κάποιους παραλήπτες και τέλος βιώνεται από τον ίδιο τον κάτοικο, τροφοδοτώντας και πάλι το στάδιο της κατασκευής, μέσα από μία σειρά..].