Η σημασία μιας παρέκβασης : από το κτίριο στον κάτοικο - Κακοϊμάμη, Κλέα
[Παρασκευή 26 Απριλίου 2013. Η ολοκλήρωση μιας σειράς συνεντεύξεων. Απόπειρα, η κατανόηση της σύγχρονης μονοκατοικίας στην Αθήνα και η αναπτυχθείσα σχέση αρχιτέκτονα και ιδιοκτήτη. Με ποιό τρόπο όμως θα μπορούσαν να ακουστούν τόσες και τόσο διαφορετικές απόψεις; Και μάλιστα με ποια πρόφαση; H πρώτη λέξη που μας ήρθε στο νου ήταν το συμπόσιο. Με σαφή την επιρροή του Πλάτωνος συμποσίου, επιδιώχθηκε ο εκσυγχρονισμός ενός τέτοιου σκηνικού με πρωταγωνιστές αρχιτέκτονες. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζεται ένα «συμπόσιο» με θέμα την κατοικία, υπό τη μορφή δείπνου, με οικοδέσποινα επίσης μια αρχιτέκτονα και τόπο συνάντησης το σπίτι της. Η βραδιά χωρίζεται σε πράξεις, κάθε μία από τις οποίες αντιστοιχεί στα μέρη του δείπνου. Σε κάθε μέρος συζητείται μία πτυχή του θέματος της κατοικίας σε συνάρτηση με τον πελάτη. Ο δικός μας ρόλος σε αυτό ενσαρκώνεται μέσω του αφηγητή, ο οποίος δεν εστιάζει μόνο στην παρουσίαση των πράξεων του δείπνου, αλλά κυρίως στην γνωστοποίηση των απόψεων των ιδιοκτητών, από τη δική τους και τη δική μας σκοπιά.]