Ξαναγράφοντας - Σαββίδης, Ευτύχιος
[Οι ρωγμές που εμφανίστηκαν στην εμβέλεια του μοντέρνου σχεδίου, στην υπερβολή της νεοτεριστικής ιδεολογίας που υποστήριζε την tabula rasa του παρελθόντος, αλλά και στις νέες συνθήκες της μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο εποχής, συνδυασμένες σε αυτό το γύρισμα του περασμένου αιώνα με μια διευρυμένη περιβαλλοντική-οικολογική συνείδηση, συγκλίνουν σε μια εξ' επαρχής θεώρηση και μια νέα αξιολόγηση και ερμηνεία του παρελθόντος, αλλά και στην επανεκτίμηση του κτιριακού πολιτισμού του, αυτό που αποκαλούμε σήμερα "αρχιτεκτονική κληρονομιά". Μέσα από μια διαδικασία αναζήτησης και διερεύνησης αντιλήψεων, θεωριών και τάσεων, προβληματισμών, διλημμάτων και παραδόξων γύρω από το ζήτημα της επανεκτίμησης, της προστασίας και της διατήρησης του παρελθόντος αλλά και του επαναπροσδιορισμού του ώστε να ταιριάξει με τα σύγχρονα "θέλω" ? παρουσιάζεται μια προσωπική προσέγγιση, που μέσα από την ιδέα του παλίμψηστου, καταλήγει εν τέλει να λειτουργεί εμμέσως σαν ένας "λόγος υπεράσπισης" και απενεχοποίησης των κατά τ' άλλα "τολμηρών" και ακραίων επεμβάσεων που έχουν σαν στόχο την..].