Στρατηγικές μαζικής εξατομίκευσης στην αρχιτεκτονική - Ζερβόπουλος, Γιάννης
[Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας της πληροφορίας, των ψηφιακών μέσων σχεδίασης και παραγωγής, επιτρέπουν σήμερα, την παραγωγή εξατομικευμένων προϊόντων, σε εξίσου χαμηλά κόστη και χρόνους με τα αντίστοιχα της Μαζικής Παραγωγής. Έτσι, ήρθε στο προσκήνιο η Μαζική Εξατομίκευση (Mass Customization), ως το νέο παράδειγμα για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών. Ωστόσο, η στροφή προς την Μαζική Εξατομίκευση (Μ.Ε.), και η υιοθέτηση της ως στρατηγική παραγωγής προϊόντων, δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού προϋποθέτει ριζικές αλλαγές στις μεθόδους λειτουργίας και οργάνωσης μιας επιχείρησης. Σ' αυτήν την εργασία γίνεται μία καταγραφή και κατανόηση των επικρατέστερων στρατηγικών και μεθόδων εφαρμογής της Μαζικής Εξατομίκευσης (Μ.Ε.), και μία αναζήτηση εφαρμογής τέτοιων μεθόδων στην οικοδομική βιομηχανία και την αρχιτεκτονική. Αρχικά διευκρινίζεται η έννοια της Μ.Ε. και παρουσιάζονται κάποιες εφαρμογές της σε διάφορες βιομηχανίες, Έπειτα αναπτύσσονται οι διάφορες στρατηγικές Μ.Ε., όπως και μέθοδοι για τον σχεδιασμό των προϊόντων, της διαδικασίας παραγωγής και της αλυσίδας εφοδιασμού,..].