Χώρος _ δημόσιος : έκλειψη ή ανασυγκρότηση - Αντωνάτου, Κατερίνα
[Η δημόσια ζωή της πόλης φιλοξενεί ένα σύνολο ρυθμών από διαφορετικές εμπειρίες στάσης, κίνησης και ιδεολογικής ανασυγκρότησης των ανθρώπων. Φαινομενικά ασύνδετες ή και αντικρουόμενες «εικόνες» είναι ικανές να συνυπάρξουν στην πόλη και να δημιουργήσουν ένα ιδιόμορφο θεατρικό σκηνικό, όπου τα γεγονότα και οι σκηνές εναλλάσσονται μέσα στον χώρο και τον χρόνο όπως τα καρέ του κινηματογράφου. Διαδοχικές προσεγγίσεις του εικονικού χώρου και της εμπειρίας της πόλης που αναδεικνύουν την ανάγκη να ανασημασιοδοτηθεί χωρικά και κοινωνικά ο δημόσιος χώρος και να ανακτήσει τον ρόλο του στην σύγχρονη αστική κοινωνία. Στην εργασία αυτή αποτυπώνονται και αναλύονται τρεις διαφορετικές εμπειρίες κατοίκησης της πόλης, διατυπώνοντας ερωτήματα που έχουν σχέση με τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται, βιώνουν, οικειοποιούνται, και διεκδικούν τον δημόσιο αστικό χώρο. Πρόκειται για μία παράθεση προσλήψεων από χωρικές και χρονικές στιγμές στην καθημερινή ζωή της πόλης αλλά και από ανθρώπινες δραστηριότητες που αγγίζουν τα όρια του αντισυμβατικού ή και «παραβατικού» όπως είναι..].