Διερεύνηση πρακτικών δόμησης στις χωμάτινες κατασκευές - Σπυροπούλου, Παναγιώτα
[Η διαχρονικότητα των χωμάτινων κατασκευών και η περιβαλλοντική σημασία που εμπεριέχουν αποτέλεσαν το κίνητρο για την διερεύνηση των δυνατοτήτων του χώματος ως δομικό υλικό. Στόχος μας είναι να εξετάσουμε τις διάφορες τεχνικές δόμησης, να ερευνήσουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του υλικού και να διαπιστώσουμε αν τελικά μπορεί να αποτελέσει ένα υλικό δόμησης με σύγχρονη έκφραση, ικανό να ανταποκριθεί στις λειτουργικές, αισθητικές, κατασκευαστικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Η έρευνά μας ξεκινάει με την ανάλυση του υλικού και της σύστασής του. Στη συνέχεια, προσπαθούμε να αναλύσουμε τη μεγάλη ποικιλία των κατασκευαστικών τεχνικών, παραδοσιακών και σύγχρονων, που χρησιμοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο, περιλαμβανομένων ακόμα και πειραματικών εφαρμογών. Επιπλέον, επιχειρούμε να προσεγγίσουμε τη χρήση του χώματος στη σύγχρονη δομική πραγματικότητα, σε αποκαταστάσεις υφισταμένων κτιρίων αλλά και νέες κατασκευές, μέσα από την εξέταση επιλεγμένων παραδειγμάτων, με σκοπό να εξάγουμε συμπεράσματα σχετικά με τις χωμάτινες κατασκευές στη..].