[Αλγόριθμος] : η συνεργατική διαδικασία αρχιτέκτονα και υπολογιστή - Κυριάκου, Ανδρέας
[Καθώς η κοινωνία αναγνωρίζει ότι ο κόσμος είναι δομημένος, θεμελιωδώς, από πολύπλοκα φαινόμενα, οι αρχιτέκτονες καλούνται να εφαρμόσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο σχεδιασμό και την παραγωγή υλικών συστημάτων, πρότυπα συστήματα πολυπλοκότητας που συναντάμε στη φύση και τα μαθηματικά. Η παρούσα εργασία διερευνά τη συνεργατική σχέση του αρχιτέκτονα με το ψηφιακό μέσο, τον υπολογιστή, μέσα από ένα έξυπνο μηχανισμό, μια κοινή συμβολική γλώσσα κατανοητή και από τις δύο πλευρές, τον αλγόριθμο. Στόχος της εργασίας είναι να δείξει ότι η ψηφιακή τεχνολογία χρειάζεται ένα έντονα ενεργητικό ρόλο στη διαδικασία σχεδιασμού και να προσεγγίσει τον μηχανισμό της μετάβασης από το ζήτημα της αναπαράστασης του χώρου, στο ζήτημα της παραμετρικοποίησης του αρχιτεκτονικού αντικειμένου με τη βοήθεια της «αλγοριθμικής σκέψης». Τελικός σκοπός είναι να προσδιοριστεί τι ακριβώς σημαίνει για την αρχιτεκτονική, η εκ βάθους συνεργατική διαδικασία των δύο αυτών μερών.]