Αλγοριθμική υλικότητα : από την ενσωμάτωση πληροφοριών των υλικών στη σχεδιαστική διαδικασία στον προγραμματισμό της ύλης - Κουσουρή, Ελένη
[Στόχος της διάλεξης ήταν η διερεύνηση μιας εναλλακτικής, μοορφογενετικής προσέγγισης στο σχεδιασμό η οποία προσδίσει μορφολογική πολυπλοκότητα και αποδοτική ικανότητα στις κατασκευές, χωρίς να ξεχωρίζει τις διαδικασίες σχηματισμού από την υλικότητα.Αρχικά παρουσιάζει πως η κατανόηση και μελέτη της εξέλιξης των βιολογικών συστημάτων μπορεί να αξιοποιηθεί στη σχεδιαστική διαδικασία μέσω του αλγοριθμικού σχεδιασμού. Στο δεύτερο μέρος, εξετάζοντας συγκεκριμένες εφαρμογές, μελετάται πως αξιοποιώντας τις ιδιότητες και τη συμπεριφορά των υλικών, μέσω του αλγοριθμικού σχεδιασμού αναδύονται περιπλοκες μορφές μέσα από εκπληκτικά απλά συστήματα. Στο τρίτο μέρος, εξετάζεται πως η εξερεύνηση του προγραμματισμού των υλικών, παράλληλα με τη μελέτη στρατηγικών της φύσης, γίνεται υλοποιήσιμος μέσω της τρισδιάστατης εκτύπωσης, διατυπώνοντας μια πραγματικά νέα σχεδιαστική γλώσσα.]