Το όριο στην εποχή της υπερνεωτερικότητας : Βερολίνο / Potsdamer Platz - Αναγνωστόπουλος, Γεώργιος
[Μέσα από την ανάλυση του πιο χαρακτηριστικού παραδείγματος ορίου, που δημιουργήθηκε πριν από μισό αιώνα και κατέρρευσε σε διάρκεια τριών δεκαετιών, των αιτιών της δημιουργίας του αλλά και των αποτελεσμάτων της πτώσης του, θα επιχειρήσουμε, υπό το πρίσμα της εμπειρίας, να εντοπίσουμε τα παράδοξα που ο ορισμός του ορίου, θέτει. Η ανέγερση του τείχους του Βερολίνου θα μας δώσει την αφορμή να εστιάσουμε στην εμπειρία του ορίου, ενώ η πτώση του, θα σηματοδοτήσει την έναρξη της σύγχρονης εποχής στην οποία θα αναφερόμαστε. Μέσα από τη συστηματική ανάλυση της σύγχρονης αυτής εποχής θα εξετάσουμε τον τρόπο με τον οποίο αποδομούνται τα, μέχρι σήμερα, γνωστά όρια και θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε τις νέες μορφές που αυτά παίρνουν.]