Βιώσιμη ξύλινη κατοικία με πυκνό και ελαφρύ σκελετό - Διαμαντή, Έλενα
[Στην παρούσα διάλεξη αναφέρονται πολύ συνοπτικά τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ξύλου ως δομικό υλικό και της ξύλινης κατοικίας, τα είδη ξυλείας καθώς και τα διάφορα δομικά συστήματα κατασκευής ξύλινων κτιρίων. Επικεντρωνόμαστε κυρίως στην κατασκευή με πυκνό και ελαφρύ σκελετό (Light Timber Frame) η οποία αποτελεί το πιο διαδεδομένο παγκόσμια δομικό σύστημα κατασκευής ξύλινων κτιρίων. Στην εργασία αυτή περιγράφεται και αναλύεται ένα βιομηχανοποιημένο σύστημα κατασκευής κατοικίας με πυκνό και ελαφρύ σκελετό που χρησιμοποιείται στην Ελλάδα.]