ωΒ[α]λ - Θεοδώρου, Δημήτριος
[Αφετηρία της εργασίας αποτελεί το κείμενο του Paul Valery Ευπαλίνος. Αντικείμενο της είναι η εξέταση του μικρού αυτού, υποθετικά στραμμένου προς την αρχιτεκτονική κειμένου. Ξεκινώντας από το κείμενο αυτό θα διερευνήσουμε το ωραίο συσχετισμένο με το ζήτημα της αλήθειας και ακόμη ειδικότερα θα συσχετίσουμε την προσέγγισή τους, από την πλευρά του Valery, με την ιδιαίτερη εποχή κατα την οποία ο Γάλλος ποιητής ζει και συγγράφει. Το αντικείμενο της διρεύνησης τριχοτομείται στο ζήτημα του ωραίου «ω», στην ιδιαίτερη προσέγγιση του Valery «Βα]» και στη σχέση της αλήθειας με την τέχνη, «[αλ». Βασική κεντρική ιδέα της δομής του κειμένου αποτελεί η παρακολούθηση της λέξης «ωβαλ» η οποία αντιστοιχεί σε τρία κεντρικά κεφάλαια της εργασίας. Σε εκείνο που μιλά για το Ωραίο, το αμέσως επόμενο που εξετάζει το κείμενο του Valery, Ευπαλίνος, στο οποίο η Αρχιτεκτονική συνδέεται πρωτίστως με τη Μουσική και το τελευταίο το οποίο αναφέρεται στην Αλήθεια μέσα στο έργο τέχνης, όπως εκείνη αναφέρεται στη σκέψη του Γερμανού φιλοσόφου Martin Heidegger.]