Το ξύλο ως δομικό στοιχείο στη σύγχρονη αρχιτεκτονική - Μερκουρέα, Άρτεμις
[Φύση, δάσος, ξύλο. Ξύλο, τεχνολογία πολιτισμός. Αλληλουχίες οι οποίες συνδέουν έννοιες διαχρονικές και δυναμικές με κοινό παράγοντα το ξύλο. Πώς σε μια εποχή όπου η τεχνολογία των υλικών έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να προωθεί σύνθετα υλικά (πλαστικά, νάνο- υλικά, κλπ) το ξύλο, το παλαιότερο και το πλέον φυσικό υλικό, μπορεί να κατέχει μια τόσο σημαντική θέση στον κατασκευαστικό τομέα; Πώς ένα υλικό συνυφασμένο με την παράδοση και το παρελθόν μπορεί να αποτελέσει 'εφαλτήριο' για το μέλλον; Ποιές είναι λοιπόν, οι ιδιότητες του ξύλου ως δομικό υλικό και ποιος ο σύγχρονος ρόλος του; Προσεγγίζουμε την έννοια του ξύλου μέσα από καίρια σημεία ιστορικά, πολιτιστικά, επιστημονικά. Μέσα από μια σχέση αμφίδρομη, από τη θεωρία στην πράξη από την παράδοση στο σήμερα, από τις θεωρίες των αρχιτεκτόνων του παρελθόντος μέχρι τη νέα γενιά επιστημόνων και τα σύγχρονα κοινωνικά διλλήματα, από το σχεδιασμό στην αποπεράτωση προσπαθούμε να κατανοήσουμε την πολυδιάστατη σημασία του υλικού, την πορεία του μέσα στο χρόνο και τα αίτια της επανεμφάνισής του. Με άλλα λόγια αναζητούμε τη..].