Η αστική πολυκατοικία στην Αθήνα : κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα - Αγγελοπούλου, Δανάη Καλλιόπη
[Η κατοικία αποτελεί τον συντριπτικά μεγαλύτερο οικοδομικό όγκο της χώρας. Σχεδόν όλοι οι Έλληνες αρχιτέκτονες κάποια στιγμή στην επαγγελματική τους ζωή έχουν ασχοληθεί με το σχεδιασμό της. Η παραγωγή του χώρου στις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε μέσω της κατασκευής της πολυκατοικίας, ενός χαρακτηριστικού ελληνικού προϊόντος, που αποτελεί σε παγκόσμιο επίπεδο πολεοδομικό όσο και κοινωνικοοικονομικό φαινόμενο. Αντικείμενο της εργασίας αυτής είναι η μελέτη του κτιριακού τύπου του πολυώροφου κτιρίου κατοικιών, που έχει σχεδιαστεί και μελετηθεί από Έλληνες αρχιτέκτονες κατά την δεκαετία 2000-2010, με τη μορφή της αστικής πολυκατοικίας και που δεν ξεπερνά σε μέγεθος εκείνες τις πολυκατοικίες που διαθέτουν δύο διαμερίσματα ανά όροφο. Σκοπός της έρευνας είναι να επιχειρήσει να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων που σχετίζονται με το σχεδιασμό της αστικής πολυκατοικίας στην Αθήνα. Πως και πόσο έχει αλλάξει η αθηναϊκή πολυκατοικία κατά την τελευταία δεκαετία; Πως αντιμετωπίζουν τον κτιριακό αυτό τύπο οι αρχιτέκτονες σήμερα; Προτείνονται από τους αρχιτέκτονες..].