Περιφραγμένες κοινότητες στην Ελλάδα - Πράσινος, Δαμιανός
[Στην εργασία αυτή επιχειρείται η μελέτη δύο παραδειγμάτων περιφραγμένων κοινοτήτων στην Ελλάδα, του οικισμού «Απολλώνιο» του Κωνσταντίνου Δοξιάδη στο Πόρτο Ράφτη και του οικισμού "Θησέας" στο Ηράκλειο Κρήτης, υπό το πρίσμα των αρχών της Νέας Πολεοδομίας. Συγκεκριμένα στην περίπτωση του οικισμού «Απολλώνιο», ο οποίος και προηγείται 30 ετών της «Χάρτας της Νέας Πολεοδομίας», στόχος είναι η αναζήτηση κοινών σημείων και λογικών στις σχεδιαστικές κατευθύνσεις για την πόλη της θεωρίας του Δοξιάδη με τη «Χάρτα της Νέας Πολεοδομίας», καθώς και της λειτουργίας του οικισμού ως πρόδρομος νέων επενδύσεων με αντίστοιχη λογική στην Ελλάδα. Στην περίπτωση του παραθαλάσσιου οικισμού «Θησέας», στόχος της εργασίας είναι η αναζήτηση του βαθμού ενσωμάτωσης των αρχών της Νέας Πολεοδομίας στο σχεδιασμό του οικισμού. Παράλληλα μέσα από τις ομοιότητες και τις διαφορές των δύο οικισμών αναζητείται η εξέλιξη των περιφραγμένων κοινοτήτων στην Ελλάδα σε ένα διάστημα 30 και πλέον ετών σε συνδυασμό με τις μεταβολές που έγιναν σε κοινωνικοοικονομικό επίπεδο στη χώρα επηρέασαν την εξέλιξή τους.]