1 + 1 = 3 : η αρχιτεκτονική της ανάδυσης και των παραγωγικών αλγόριθμων - Κρούστη, Άλκηστις
[Εμφανίζονται, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, ολοένα και περισσότερα έργα που διατείνονται ότι βασίζουν τη δημιουργία τους σε αλγορίθμους παραγωγής μορφής και μαθηματικά μοντέλα. Η εφαρμογή τους έχει εγείρει τεράστιο ρεύμα κριτικής και προβληματισμού, πάνω στην αισθητική ποιότητα του αποτελέσματος, στην επιστημονικοφανή προώθηση των προσεγγίσεων, και το ρόλο του αρχιτέκτονα. Το σίγουρο είναι ότι οι αλγόριθμοι που συνδέονται με την παραγωγή μορφής είναι το εργαλείο που καλείται να ανοίξει νέους ορίζοντες και να δημιουργήσει νέα αρχιτεκτονικά στυλ στις επόμενες δεκαετίες. Στην εργασία αυτή γίνεται μια προσπάθεια να ερευνηθεί το υπόβαθρο των εφαρμογών αυτών, που έγκειται σε μαθηματικά μοντέλα και τη μίμηση της δομής και της εξέλιξης των φυσικών συστημάτων, καθώς και να γίνει μια έρευνα και κριτική του τρόπου που γίνεται η χρήση τους για την περάτωση σύγχρονων κατασκευών. Από τις σχέσεις μη γραμμικότητας των δυναμικών συστημάτων και τη θεωρία καταστροφών, με βάση το έργο του Rene Thom, στη θεωρία της ανάδυσης και το έργο του John Holland, γίνεται μια μετάβαση από περίπλοκα..].