Bruce Nauman, 1969- 1984 : χώρος και αρχιτεκτονική - Χατζηνικολάου, Εμμανουήλ - Ευάγγελος
[Σε αυτή την εργασία το έργο του εικαστικού Βruce Nauman, θα αποτελέσει την αφορμή για προβληματισμό, πάνω στα όρια ανάμεσα σε αρχιτεκτονική και τέχνη του χώρου. Εκ πρώτης όψης το εικαστικό του έργο μοιάζει να κινείται ανάμεσα σε μια διαισθητική δραστηριότητα και μια πειραματικού χαρακτήρα χωρική διανομή. Κατά πόσο είναι δυνατόν μια χωρική εγκατάσταση να αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό πείραμα σε ελεγχόμενο περιβάλλον; Η υβριδική αυτή τέχνη έχει αρχιτεκτονική αξία; Με άλλα λόγια, τι είναι αυτό που μπορεί να προσφέρει στην αρχιτεκτονική η τέχνη του Νάουμαν; Ως αφετηρία αυτής της διερεύνησης αναγνωρίζεται η φιλοσοφία του Ludwig Wittgenstein σχετικά με την λογική της γλώσσας, με βάσει ένα σχήμα παραλληλισμού που συνδέει την γλώσσα με την σχεδιασμένη χωρική διανομή.]