Αμβούργο : ελεύθερη και χανσεατική πόλη - Φιλίππου, Αλεξάνδρα
[Η εργασία μου παρακολουθεί τη μεταμόρφωση της πόλης του Αμβούργου από μεσαιωνικό οχυρό σε Αρχιεπισκοπή και τέλος, σε «Ελεύθερη και Χανσεατική πόλη». Συγκεκριμένα, διερευνά τη μεταλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης, κάθε φορά σε σχέση με την εκάστοτε εξουσία της. Βασικά σημεία αναφοράς αποτελούν η εμπορική δραστηριότητα του Αμβούργου και η δυναμική παρουσία των συντεχνιών από τον Μεσαίωνα. Αυτοί οι δύο ήταν οι κύριοι παράγοντες που οδήγησαν στην οικονομική χειραφέτηση και παραγωγική οργάνωση των πολιτών, στοιχεία που εκφράστηκαν και με την παραγωγή της ανάλογης αστική αρχιτεκτονικής.]