Κανόνες και πίστη : κριτική στο άγχος της ευθύνης του αρχιτέκτονα - Κρητικός, Χρήστος - Γεώργιος
[H εργασία αυτή αρχικά πραγματεύεται την δυνατότητα ικανοποίησης της ματαιοδοξίας του αρχιτέκτονα και κάθε καλλιτέχνη μέσω της δημιουργίας και της έκθεσής της στην κοινωνία. Όσον αφορά την αρχιτεκτονική, στον αντίποδα παρουσιάζεται η ευθύνη του αρχιτέκτονα απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, λόγω της ιδιαιτερότητάς της έναντι των άλλων τεχνών (μονιμότητα, έκθεση σε κοινή θέα, μεγάλη κλίμακα κ.τ.λ.). Στη συνέχεια, παρουσιάζονται δύο τρόποι ανταπόκρισης σε αυτή την ευθύνη. Ο ένας είναι η πίστη σε ένα σύστημα σχεδιαστικών αρχών που εξασφαλίζει στον αρχιτέκτονα την αίσθηση ότι ανταποκρίνεται στην ευθύνη του με βάση κάποια αντικειμενικά κριτήρια. Ο άλλος είναι η έλλειψη πίστης όσον αφορά την ύπαρξη αντικειμενικότητας που καθιστά αδύνατη στα μάτια του αρχιτέκτονα την πραγματική ικανοποίηση του κοινωνικού συνόλου, ακυρώνοντας ουσιαστικά την ευθύνη του απέναντι στην κοινωνία. Παρουσιάζονται τέσσερις ρόλοι. Ο αρχιτέκτονας Μεσσίας, πιστός στην μοναδική Αλήθεια του. Τον ρόλο παίζει ο Άρης Κωνσταντινίδης. Ο αρχιτέκτονας Ιεραπόστολος, πιστός σε μία Αλήθεια που έχει αρκετούς οπαδούς..].