Χωρικές μηχανές οργάνωσης θεάματος : το γήπεδο ποδοσφαίρου - Δημοπούλου, Δάφνη
[Οι έννοιες παιχνίδι» και άθλημα» δεν ταυτίζονται και πολλές φορές τα όρια τους δεν είναι διακριτά. Το ποδόσφαιρο καταρχήν υπήρξε ένα παιχνίδι, απαλλαγμένο από κανόνες και ορισμούς. Εξελίχθηκε στο πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο. Παιχνίδι ή άθλημα, το ποδόσφαιρο μετρά σχεδόν ενάμιση αιώνα ιστορίας, επιδρώντας ιστορικά με ποικίλους τρόπους το κοινωνικό σύνολο. Οι επίσημοι χώροι που το φιλοξενούν, τα γήπεδα ποδοσφαίρου, είτε ως υλικές οντότητες είτε ως αναπαραστατικοί χώροι», διαδραματίζουν και αυτά με την σειρά τους πολλαπλούς ρόλους. Μας απασχολεί να αναλύσουμε τα γήπεδα, όχι μόνο όσον αφορά την χωρική υπόστασή τους αλλά και τη θεαματική τους διάσταση, την ατμόσφαιρά» τους, αυτό το αδιευκρίνιστο αλλά τόσο αναγνωρίσιμο συναίσθημα που σου προκαλεί η παρουσία και μόνο σε έναν τέτοιο χώρο, και το πως αυτά τα δύο στοιχεία (χώρος και θέαμα) αλληλεπιδρούν εντός και εκτός του γηπέδου.]