Στεγαστικά προγράμματα στον αναπτυσσόμενο κόσμο : το παράδειγμα του Kenya Slum Upgrading Programme στο Ναϊρόμπι - Κουτσούκου, Μαρία
[Σήμερα συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που στερούνται το δικαίωμα στην κατοικία προέρχεται από χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, γεγονός που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι χώρες αυτές σήμερα. Το στεγαστικό ελλειμμά τους όλο και αυξάνεται, και μάλιστα κυρίως στα αστικά κέντρα, καθώς οι φτωχοί πληθυσμοί που συρρέουν στις πόλεις αδυνατούν να βρουν στέγη που να ανταποκρίνεται στην οικονομική τους κατάσταση και τελικά εγκαθίστανται σε αυθαίρετους οικισμούς όπου κατασκευάζουν ευτελή καταλύματα που αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους. Σταδιακά από το 1970 άρχισε η αναγνώριση του προβλήματος από τις κυβερνήσεις συνήθως μετά από προτροπή ή έρευνες κάποιου διεθνούς οργανισμού. Έτσι ξεκίνησε μια σειρά πρωτοβουλιών αντιμετώπισής του με την εφαρμογή διαφορετικών στεγαστικών πολιτικών και προγραμμάτων στα πλαίσια μιας γενικότερης τάσης παροχής αναπτυξιακής βοήθειας από τις αναπτυγμένες προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να θέσει κάποια ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των στεγαστικώ..]