Εικονική περιήγηση σε αρχιτεκτονικό χώρο : στερεοσκοπική απεικόνιση τρισδιάστατου μοντέλου σε εφαρμογές τύπου CAD - Σανταμούρη, Ρένα
[Το αντικείμενο της διάλεξης σχετίζεται με την τρισδιάστατη απεικόνιση και κυρίως την στερεοσκοπική παραγωγή βίντεο σε εικονικό χώρο με φωτορεαλισμό. Στερεοσκοπική εικόνα είναι η εικόνα που αποτελείται από δύο δισδιάστατες εικόνες αλλά διαβάζεται ως μια τρισδιάστατη, στην οποία γίνεται αντιληπτό το βάθος και ο πραγματικός χώρος. Η παρατήρηση των στερεοσκοπικών εικόνων γίνεται συνήθως με τη χρήση κάποιου βοηθητικού οπτικού οργάνου το οποίο διαχωρίζει τις δυο εικόνες, ώστε κάθε οφθαλμός να βλέπει μια διαφορετική εικόνα. Η στερεοσκοπική απεικόνιση έχει εισβάλει πλέον στη ιατρική, τη γεωλογία, και χρησιμοποιείται από την Nasa και την αστρονομία, το στρατό και από πλήθος άλλων επιστημών όπως και την αρχιτεκτονική. Συγκεκριμένα στον τομέα της αρχιτεκτονικής δημιουργήθηκαν γι' αυτή την εργασία, στερεοσκοπικές φωτογραφίες με τη χρήση εικονικού περιβάλλοντος στο σχεδιαστικό πρόγραμμα AutoCAD και στερεοσκοπικό φωτορεαλιστικό βίντεο με τη χρήση του προγράμματος 3DsMax και VRay, με στόχο την προσέλκυση των σχεδιαστών να χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για την παρουσίαση των έργων..].