Η "άλλη" μόδα - Πράσινου, Μαρία
[Ήδη από τη δεκαετία του 80, η σχέση του ενδύματος με το δομημένο περιβάλλον, αλλά και με το ανθρώπινο σώμα έχει μεταβληθεί, εξερευνώντας νέα πεδία πέραν της χρηστικότητας. Η οπτική γλώσσα που χρησιμοποιείται από την αρχιτεκτονική και το fashion design, δημιουργεί ένα διάλογο ανάμεσα στην ατομικότητα του καθενός και του κοινωνικού περιβάλλοντος. Σχεδιαστές, όπως η Rei Kawakubo και ο Hussein Chalayan, μελετούν το ένδυμα ως συνέχεια του ανθρώπινου σώματος, χρησιμοποιώντας αρχές της αρχιτεκτονικής, με στόχο να αναπτυχθεί μία σχέση με το δομημένο περιβάλλον, στο οποίο αναφέρονται. Έχοντας ως κοινό σημείο αναφοράς τον χώρο της τέχνης, τα δύο πεδία αναπτύσσουν μία αμφίδρομη σχέση , με το ένα να επιβάλλει φόρμες στο άλλο. Εκμεταλλευόμενοι την τεχνική του καμουφλάζ. Σχεδιαστές ρούχων και αρχιτέκτονες προβάλλουν στα έργα τους χαρακτηριστικά της κοινωνίας στην οποία ζουν, παίρνοντας μέρος σε ένα παιχνίδι αποκάλυψης-συγκάλυψης της ταυτότητας των ατόμων.]