Το σύγχρονο γήπεδο - Τέγος, Γεώργιος
[Σκοπός αυτής της διάλεξης είναι η διερεύνηση και η κατανόηση των τρόπων σχεδιασμού ενός σύγχρονου γηπέδου, καθώς και ο οραματισμός του σταδίου του αύριο. Για να επιτευχθεί ο σκοπός μας ξεκινάμε κάνοντας μια σύντομη ιστορική διαδρομή στις γενιές των σταδίων, έτσι ώστε να κατανοήσουμε πως ξεκίνησε και τι προσθήκες και μετατροπές χρειάστηκαν για να φθάσουμε στο σημερινό σύγχρονο στάδιο. Εν συνέχεια αναλύονται οι παράγοντες σχεδιασμού καθώς και όλες οι προϋποθέσεις και οι κανονισμοί που πρέπει να λαμβάνονται πάντοτε υπ' όψιν από τον εκάστοτε αρχιτέκτονα κατά την σύνθεση του έργου. Εκτενής αναφορά γίνεται επίσης και στα υλικά καθώς και τους τρόπους δόμησης του γηπέδου και των μελών που το αποτελούν. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που τίθεται και αναλύεται εις βάθος, είναι αυτός της ασφάλειας του γηπέδου και ο διαχωρισμός του σε ζώνες. Τέλος γίνεται αναφορά σε Ευρωπαϊκά στάδια πρότυπα σύγχρονων σταδίων, καθώς και στο γήπεδο Καραϊσκάκη το μοναδικό σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδος.]