Η αρχιτεκτονική στη μόδα - Μαυροματίδη, Ασημίνα
[Η αρχιτεκτονική και η ένδυση αποτελούν βασικά συστατικά ενός τόπου και η παρουσία τους είναι εμφανής στην καθημερινότητά του. Η σχέση τους που εντοπίζεται από τα αρχαία χρόνια είναι έκδηλη και στη σύγχρονη εποχή. Οι δύο κλάδοι αντιμετωπίζονται ως εργαλεία μετάφρασης των σύγχρονων αστικών κοινωνικών μεταβολών και παρουσιάζουν σύγκλιση σε διάφορους τομείς της κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας. Οι δύο αυτοί κλάδοι του πολιτισμού αντικατοπτρίζουν τις ραγδαίες κοινωνικές, πολιτιστικές και οικονομικές μεταβολές, δημιουργώντας συνθήκες αλληλεπίδρασης και όσμωσης ανάμεσά τους. Αυτή η όσμωση εντοπίζεται σε επίπεδο σχεδιασμού και ιδέας, μεθόδων κατασκευής, επικοινωνίας και συναλλαγής με το περιβάλλον τους. Στόχος της μελέτης είναι η προσέγγιση των σχέσεων αρχιτεκτονικής και ένδυσης, η οποία και διερευνάται μέσα από την παρουσίαση έργων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών ενδυμάτων. Επιχειρείται η αναγνώριση και τεκμηρίωση των σημείων σύγκλισης αρχιτεκτονικής και ένδυσης, η οποία αφορά σε συγκεκριμένους τομείς και περιγράφει την δυναμικότητα της μεταξύ τους σχέσης στα..].