Who runs the city? : τάσεις αστικού σχεδιασμού σε συνθήκες μεταπολιτικής - Μπούρου, Καρολίνα - Καλλιόπη
[Στην εργασία αυτή γίνεται μία προσπάθεια να αποτυπωθούν παγκόσμιες τάσεις αστικού σχεδιασμού στον αστικό ιστό της Αθήνας. Αρχικά, γίνεται μια προσπάθεια να κατανοήσουμε τους τρόπους με τους οποίους τα παγκόσμια και τοπικά δίκτυα επηρεάζουν την αστική συνθήκη. Γι' αυτό το λόγο, επιχειρείται η ανάλυση για το πέρασμα από την αυστηρά κάθετη δομή της εξουσίας στη διάχυση και τη διαχείριση της από ανθρώπινα δίκτυα και στη συνέχεια, πως αυτά δρουν στη πόλη καθορίζοντας τάσεις αστικού σχεδιασμού. Γίνεται μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουμε τους μηχανισμούς των τάσεων της αστικής ανανέωσης και να καταλήξουμε στο ερώτημα: Who runs the city? Ποιοι είναι οι παράγοντες που συμμετέχουν και πώς οι συνεργασίες και συγκρούσεις μεταξύ τους διαμορφώνουν τις τάσεις για τον αστικό σχεδιασμό;].