Πόλεις λιμάνια στο χτες και στο σήμερα : η περίπτωση της Γένοβα - Αλεξιάδη, Σεβαστή
[Στην εργασία αυτή κάνουμε μία ανασκόπηση στην εξέλιξη της πόλης-λιμένα. Μελετάμε τη σχέση των δύο αυτών μερών, σχέση εξάρτησης που αναπτύσσεται από πολύ νωρίς, και επηρεάζει ολόκληρη τη μετέπειτα εξέλιξή τους. Ασχολούμαστε και με την εξέλιξη αυτής της σχέσης στις διάφορες κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικές συνθήκες της εκάστοτε εποχής, τη σχάση του διπόλου κατά τη βιομηχανική επανάσταση και επικεντρωνόμαστε στη σύγχρονη εποχή μετά την αποβιομηχάνιση, τις επικρατούσες συνθήκες, και τις σύγχρονες αναπλάσεις που προσπαθούν να ορίσουν της σχέση της πόλης και του λιμανιού. Όλα αυτά τα ανάγουμε πιο συγκεκριμένα στο παράδειγμα της Γένοβας. Πώς εκφράζονται εδώ, πώς την επηρεάζουν, και τι σχέση έχουν με τη σημερινή μορφή της. «Μένουμε» στις σύγχρονες επεμβάσεις που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν στο λιμάνι της.]